سر الكرواسون بالجبنة خليه يفززز قلبك! 🥐🧀
كرواسون بالجبنة، وصفة سهلة ولذيذة | |
المقادير اللي هتحتاجوها:
- عجينة كرواسون جاهزة (ممكن تلاقوها في السوبر ماركت).
- كوب جبنة موزاريلا مبشورة.
- نصف كوب جبنة شيدر مبشورة.
- بيض مخفوق مع ملعقة صغيرة حليب (لدهن الوجه).
- سمسم وحبة البركة (اختياري) للتزيين.
طريقة التحضير خطوة بخطوةكرواسون بالجبنة، وصفة سهلة ولذيذة
يلا بينا نشوف طريقة التحضير، سهلة جدًا ومش هتاخد من وقتكم كتير. اتبعوا الخطوات
اللي هقولكم عليها، وهيطلع معاكم كرواسون بالجبنة تحفة! على
🍅مطبخ بندورة🍅:
- فرد العجينة 📌افردوا عجينة الكرواسون على سطح مرشوش بالدقيق، لحد ما تصير رقيقة شوية.
- حشو العجينة 📌رشوا الجبنة المبشورة (موزاريلا وشيدر) على العجينة بالتساوي.
- لف العجينة 📌لفوا العجينة على شكل رول، وابدأوا من الطرف العريض لحد الطرف الرفيع.
- تقطيع الكرواسون 📌قطعوا الرول الى قطع متساوية الحجم (حوالي 2 سم).
- دهن الوجه 📌ادهنوا وجه الكرواسون بالبيض المخفوق مع الحليب.
- التزيين (اختياري) 📌رشوا السمسم وحبة البركة على الوجه.
- الخبز 📌خبزوا الكرواسون في فرن مسخن مسبقاً على درجة حرارة 180 درجة مئوية لمدة 20-25 دقيقة، أو لحد ما يصبح لونها ذهبي. وصفات مميزة على 🍅مطبخ بندورة🍅.
نصايح لذيذة لـ كرواسون بالجبنة ألذ
- استخدموا عجينة كرواسون طازجة: لو قدرتوا تعملوا العجينة بنفسكم في البيت، هيطلع الكرواسون ألذ وأهش.
- جربوا أنواع جبن مختلفة: ممكن تمزجوا أنواع جبن مختلفة عشان طعم أغنى وألذ.
- ضيفوا أعشاب عطرية: ممكن تضيفوا زعتر، أو ريحان، أو حتى أوريجانو لإضافة نكهة مميزة.
- لا تنسوا دهن الوجه: دهن الوجه بالبيض والحليب بيدي الكرواسون لون ذهبي لامع.
- قدموه ساخن: الكرواسون بالجبنة ألذ ما يكون وهو طالع من الفرن مباشرة! .
يا جماعة الخير، الكرواسون بالجبنة دا مش مجرد وصفة عادية، دا فن وإبداع! ممكن تعملوه فطور صباحي مع كوباية شاي أو قهوة، أو حتى تحضروه للعشا مع سلطة خضراء. فيه ألف طريقة تستمتعوا فيه. وطبعاً، ماتنسوش تجربوا الوصفات الثانية على مدونتنا 🍅مطبخ بندورة🍅 هناك هتلاقوا وصفات شهية من كل مكان في العالم!
ولو حابين تضيفوا لمسة خاصة، ممكن تحشوا الكرواسون بقطع صغيرة من النقانق، أو الفلفل الأخضر، أو حتى الزيتون. واللي يحب الحار، ممكن يضيف شوية شطة للحشوة. صدقوني، هيطلع طعمه خيال! ولاتنسوا تشاركونا إبداعاتكم في التعليقات.
فيه ناس بتحب تضيف صلصة الطماطم أو الكاتشب مع الكرواسون. وفيه ناس بتحب تغمسه في الشوربة. كل واحد وذوقه. المهم إنكم تستمتعوا بالأكل اللذيذ. ومطبخ بندورة دايماً معاكم بأحدث الوصفات وألذها.
ويا حبايبنا في السعودية والخليج، إحنا عارفين إنكم بتحبوا الكرواسون. عشان كده حرصنا نجيب لكم الوصفة دي بالتفصيل عشان تقدروا تعملوه في بيوتكم بكل سهولة. ولو عندكم أي استفسار، سيبولنا في التعليقات، وإحنا دائماً في الخدمة.
وإلى اللقاء في وصفة جديدة قريباً إن شاء الله. مع أطيب التحيات من 🍅مطبخ بندورة🍅 .
تواصلوا معنا!
حابين تشوفوا وصفات أكثر؟ طب زوروا مدونتنا 🍅مطبخ بندورة🍅 هناك هتلاقوا وصفات شهية من كل مكان في العالم، ونصايح مفيدة للمطبخ، وكل جديد في عالم الطبخ. يلا مستنينكم!
شاركوا المقال مع أصحابكم وعائلتكم، وخلي الكل يستمتع بهذه الوصفة اللذيذة! ولا تنسوا تتابعونا على صفحاتنا على وسائل التواصل الاجتماعي عشان تكونوا على اطلاع دائم بكل جديد من 🍅مطبخ بندورة🍅.
يلا، إيش مستنين؟ اطبخوا واستمتعوا، وشاركونا تجاربكم في التعليقات!
استمتعوا بالطبخ!
وبهذا نكون قد وصلنا إلى نهاية مقالنا لليوم، نتمنى أن تكونوا قد استفدتم من هذه الوصفة الرائعة، ولا تنسوا مشاركتها مع أحبائكم. دمتم بخير، ونلقاكم في وصفة جديدة قريبًا على 🍅مطبخ بندورة🍅.
أسئلة شائعة (FAQ)
سؤال: هل أقدر أعمل الكرواسون بعجينة بيتزا؟
جواب: ممكن، بس هيطلع طعمه مختلف شوية، ومش هيكون هش زي عجينة الكرواسون الأصلية.
سؤال: إيش أفضل نوع جبنة أستخدمها؟
جواب: ممكن تستخدموا أي نوع جبنة تحبوها، بس أكثر الأنواع شيوعاً هي الموزاريلا والشيدر.
سؤال: هل أقدر أحفظ الكرواسون في الفريزر؟
جواب: أكيد، تقدروا تحفظوه في الفريزر لمدة شهر تقريباً، وطلعوه قبلها بساعة عشان يفك، وبعدين سخنوه في الفرن. تابعوا
🍅مطبخ بندورة🍅 لمزيد من النصائح.
سؤال: كم المدة اللازمة لخبز الكرواسون؟
جواب: حوالي 20-25 دقيقة في فرن مسخن مسبقاً على درجة حرارة 180 درجة مئوية.
سؤال: هل ممكن أضيف سكر للعجينة؟
جواب: عجينة الكرواسون الأصلية مافيهاش سكر، بس لو تحبوا تضيفوا شوية سكر، ممكن تضيفوا ملعقة صغيرة.